Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, kişisel verilerinizin kontrolünü sağlayacak bir özellik sunacaklarını duyurdu. Bu özellikle, üçüncü parti bir yazılıma ihtiyaç duymadan geçmişlerinden ne kadar bilgi paylaşıldığını kontrol etme imkanı sağlayacak. Clear History olarak adlandırılan bu özellik, tarama geçmişinizi Facebook’ta kalıcı olarak silmenizi sağlayacak. Facebook üzerinden ziyaret ettiğiniz web siteleri ve hangi reklamları tıkladığınız gibi bilgiler dahil.

Facebook bu özelliği ilk olarak F8 konferansında duyuruldu, bu yenilik ise Cambridge Analytica skandalına bir yanıt olarak değerlendirildi. Zuckerberg, yaptığı açıklamada, başlangıç ta Facebook’un kullanıcılarının kendi verilerini nasıl kontrol edebilecekleri konusunda Kongre sorgusunda oldukça üstü kapalı bir cevap verdiğini söyledi.

facebook ile ilgili görsel sonucu

Zuckerberg aynı açıklamasında bu özelliğin bu sorunu gidermeye yönelik bir girişim olduğunu da belirtti Bu güncellemeyi Facebook ta kullanıma sunulduktan sonra, etkileşimde bulunduğunuz uygulamalar ve web siteleriyle ilgili bilgileri görebilecek ve bu bilgileri hesabınızdan silebileceksiniz.

Elbette, bu seçeneği kullansanız bile Facebook, sizden veri toplamayı tamamen durdurmayacaktır. FB’nin özel gizlilik görevlisi Erin Egan‘a göre:

– Birleştirilmiş analitiğe sahip uygulamalar Facebook ve web siteleri sunmaya devam edeceğiz. Örneğin, bu bilgileri gönderdiğimiz zaman sizi bilgilendirecek raporlar oluşturabiliriz. Bu nedenle geliştiricilere, uygulamalarının belirli bir yaş grubundaki erkek veya kadınlarla daha popüler olup olmadığını söyleyebiliriz. Bilgileri, hesabınızla ilişkili bir şekilde saklamadan ve her zaman olduğu gibi, reklam verenlere kim olduğunuzu söylemeden iletebiliriz.

Nasıl kişisel Facebook hesabı geçmişini silebilir ya da gizleyebilirsiniz?

Son yıllarda, kullanıcılar Facebook oldukları gibi giderek daha önemli fark etmeye başladı gizlilik ayarları kişisel hesaplar. Bunların çoğu, ancak, gönderilmiş olduğunu şey fark yoktur sosyal ağ Hemen hemen her Facebook tutar: son kullanma tarihi yoktur Mesajı / update 10 yıl önce ilk hesapların oluşturulması beri kullanıcılar tarafından yapılmış. Ve bu mesajların bazı kullanıcılar şimdi gönderme durmak olmaz şeyler olabilir, ya da bir kaç yıl önce olmak için güncellemeleri batmıştı ki eğer (şu anda kullanılan olanlardan gizlilik ayarları farklı olabilir kamu Şimdi sadece arkadaş onlara erişimi olsa bile, güncellemeleri yine herkes tarafından görülebilir olduğundan daha büyük olasılıkla)  🙂

Kaynak için buraya tıklamanız yeterli 🙂

Ana sayfaya dönmek için ise buraya tıklamanız yeterli 🙂

 

 

Bir Cevap Yazın